Saftige og sprøde boller med æble og kanel

Supernem chili – lige så god som i shawarma-biksen!

Fra jeg var 16 år og fem år frem var jeg på shawarma-bar sådan cirka hver anden dag. Eller mere. Seriøst.

Jeg kom rigtig meget på Nørrebro/Nordvest, og når sulten meldte sig, så var der aldrig mere end 25 meter til et lunt pitabrød med kødskiver, sprød salat og fed dressing. Prikken over i’et var chilien. Den lækre, lækre og ofte alt for stærke chili, der sved på tungen i flere timer og efterlod pletter på tøjet, hvis man var så klodset at spilde. Hvilket man ikke gjorde, for det ville være spild af chili.

Jeg har mange gange tænkt tilbage på de chili-sovse. Og faktisk aldrig overvejet, at man bare kan lave dem selv. Indtil for nyligt.

Nu har de en fast plads blandt agurkeskiver, creme fraiche, og hvad der ellers bliver taget frem, når vi får falafler herhjemme. Hvilket vi får cirka en gang om ugen.

Oooooog nu løfter jeg sløret for opskriften, der er hjemmekomponeret på baggrund af flere forskellige fremgooglede opskrifter.

Chili:

  • 2-4 spsk chiliflager (alt efter styrke og smag)
  • 1 dl vand
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 spsk sukker
  • 1/2 tsk salt
  • 2 små dåser tomatkoncentrat
  • Olivenolie – eller en anden olie

Chiliflagerne og vandet koges op og simrer, indtil vandet er fordampet. Resten af ingredienserne (bortset fra olien) tilsættes, og varmes op til kogepunktet igen. Efter et par minutter puttes den varme blanding i et (skoldet) glas, og der toppes med olie, så det dækker chili/tomat-blandingen.

That’s it! Selv tak 😉

P.s. Det kan holde sig på køl i et par uger. Hvis det ikke spises inden 😉

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Saftige og sprøde boller med æble og kanel